Bábovka s citrónem je skvělou volbou v případě, že nemáte rádi příliš suché moučníky (tato bábovka je totiž příjemně vláčná) a zároveň se vám nechce péct nic složitého. Budete ji mít upečenou za pár minut a ještě si na ni skvěle pochutnáte. Chuťově i vzhledově je bábovka k nerozeznání od té klasické „lepkové“. A pokud budete chtít změnu, zkuste místo dvou citrónů použít jeden pomeranč.
Suroviny:
- 300 g rýžové mouky
- 2 lžíce tapiokového škrobu
- 1 prášek do pečiva
- 200 g moučkového cukru
- 3 vejce
- kůra ze 2 citrónů
- šťáva ze 2 citrónů
- 4 lžíce rostlinného margarínu
- 3 lžíce rýžového sirupu
- 100 ml vody
Postup:
- Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.
- Ke směsi přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme.
- Nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku.
- Pečeme přibližně 45 minut na 180 stupňů Celsia.
dobry den.vo FODMAP stravovani je nevhodne pouzivat cukor,pricom v citronovej babovke je pouzity mouckovy cukr.ako je to spravne?Dakujem za odpoved.
Dobrý den, klasický bílý cukr je Low-FODMAP a je vhodný i při eliminační fázi. Tento recept je naprosto v pořádku a podle zásad Low-FODMAP diety. 🙂
Moc dobrá bábovka. Myslela jsem, že se budu muset v eliminační fázi vzdát všech pečených dobrot a vypadá to, že ne 😉 Ještě jsem do ní přidala mák a super. Jenom se chci zeptat, jestli používáte hladkou nebo polohrubou rýžovou mouku. Já použila polohrubou a nevím, jestli by s tou hladkou nebyla bábovka ještě vláčnější. Děkuji za odpověď i skvělé recepty 🙂
Jsem moc ráda, že bábovka chutná! 🙂 S mákem ji musím také vyzkoušet, určitě tam bude moc dobrý. 🙂 Mouku používám hladkou. Má konzistenci jako škrob – je opravdu hodně jemná. Nejčastěji kupuju značku Extrudo, ale je asi jedno, jakou zvolíte. Je pravda, že s hladkou rýžovou moukou je bábovka skutečně hodně vláčná. I já jsem ráda, že se během eliminační fáze člověk nemusí vzdávat moučníků. Sladké je totiž moje velká slabost. 🙂