Černý kořeněný čaj

Kořeněný čaj na způsob masaly je perfektní pro chvíle, kdy si chcete odpočinout a vychutnat něco dobrého. Obsahuje mléko bez laktózy, které čaj dokonale zjemní. Pokud ale chcete, můžete použít i mléko rostlinné.

Černý kořeněný čaj

Suroviny:

  • 3 vrchovaté lžičky černého sypaného čaje
  • 2 lžíce čerstvého zázvoru
  • 8 kuliček černého pepře
  • 6 kousků hřebíčku
  • 2 kousky celé skořice
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 400 ml vody
  • 200 ml mléka bez laktózy

Postup:

  1. Kořen zázvoru oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Poté vhodíme do hrnce, do kterého jsme už předtím nalili 400 ml vody.
  2. K zázvoru přidáme také skořici, pepř a hřebíček a dáme vařit přibližně na 10 minut.
  3. Ke směsi přidáme černý čaj, promícháme, stáhneme lehce plamen a necháme vařit dalších 5 minut.
  4. Pokud je třeba, můžeme přidat více smetany nebo másla.Nakonec přidáme třtinový cukr a zalijeme mlékem.
  5. Čaj stáhneme z plotny a přelijeme přes síto do konvice.
Černý kořeněný čaj
Kořeněný čaj

2 komentáře

  1. Zdravím Šari, chtěla jsem se zeptat co se týče nápojů, jak je to u nás tračníkářů třeba s „bílou kávou“ – myšleno Karo přímo čistě z čekanky, které jsem dnes objevila ve zdravé výživě, ale neměla odvahu koupit nebo mě také napadla špaldová káva. Děkuji za odpověď 🙂 …

    • Dobrý den Katko, nápoje z čekanky nejsou při eliminační fázi vhodné. Obsahují hodně inulinu, který může některým lidem způsobovat zažívací potíže. V rámci testování nových potravin však Caro nebo Meltu určitě zkusit můžete. Teď vám doporučuju kávu špaldovou, která obsahuje 100% špaldu bez jiných příměsí. Dá se koupit ve větších supermarketech a zdravých výživách. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *