Ulehli jste s virózou a potřebujete se co nejdříve vykurýrovat? Nebo se chcete jen příjemně zahřát a podpořit svou obranyschopnost proti okolním bacilům? Se vším vám pomůže čerstvý zázvor, který je pokládán za přírodní antibiotikum. Přidáním citrónu dodáte potřebný vitamin C i skvělou chuť. Pokud chcete čaj osladit, sáhněte třeba po třtinovém cukru. Med, který se běžně do tohoto čaje přidává, během eliminační fáze i v případě zvýšené citlivosti na fruktózu, raději vynechte.
Suroviny:
- zázvor
- citrón
- 1 l vody
- třtinový cukr
Postup:
- Kořen zázvoru o velikosti palce oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a vložíme do konvice.
- Zázvor zalijeme vroucí vodou a přidáme vymačkanou šťávu z ½ citrónu.
- Podle chuti osladíme třtinovým cukrem.