Semínka chia patří ke žhavým trendům ve světě zdravé výživy. Já jsem tato semínka dlouho jen míjela a bez povšimnutí jsem je nechávala v regálech obchodů svému osudu. Nakonec mě ale přemohla zvědavost a touha šalvěj hispánskou také vyzkoušet. Vlastnosti i chuť chia semínek mě příjemně překvapily. Puding z chia semínek je výbornou svačinkou mezi jídly. Dokáže totiž zasytit, ale přitom vás „nezaplácne“ na příliš dlouho dobu. Je svěží, plný energie a důležitých živin. Dost bylo vychvalování, jdeme na recept. 🙂
Suroviny:
- 3 lžíce chia semínek
- 150 ml rostlinného mléka
- 1 lžíce třtinového cukru
- jahody
Postup:
- Chia semínka nasypeme do skleničky a zalijeme rostlinným mlékem (já použila kokosové) a vložíme do lednice minimálně na 2 hodiny (nejlépe však do druhého dne).
- Jakmile nám chia semínka nabobtnají a vytvoří tzv. chia gel pudingové konzistence, přidáme lžíci třtinového cukru a promícháme.
- Chia puding ještě ozdobíme jahodami nebo jiným Low-FODMAP ovocem.