Sumeček mořský je výborná šťavnatá ryba, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Patří k těm tučnějším rybám, stejně jako losos, ale přesto není těžká na trávení. A v kombinaci s pečenou bramborou je to velká lahůdka. 🙂
Suroviny:
- 1 filet sumečka afrického
- olivový olej
- sůl
- čerstvé oregano
- provensálské koření
- brambory
Postup:
- Brambory oloupeme, omyjeme a uděláme do nich zářezy přibližně do ¾ jejich výšky. Brambory osolíme a posypeme provensálským kořením.
- Troubu předehřejeme na 140 stupňů Celsia a brambory pečeme 60 – 90 minut.
- Pánev pokapeme trochou olivového oleje a zprudka na něm osmahneme rybu. Z každé strany opékejte max. 5 minut.
- Nakonec rybu ještě lehce posolíme. Podáváme s čerstvým oreganem a pečenými brambory.