Pokud se vám nechce stát dlouho u plotny a máte chuť na něco hutného a sytého, tento eintopf by vám mohl padnout do noty. Připravovat ho můžete v klasickém hrnci, ale mnohem lepší je, pokud použijete papiňák nebo multifunkční hrnec, který nabízí funkci dušení masa a zeleniny. Já zvolila třetí možnost. Pokud se rozhodnete připravovat maso v běžném hrnci, bude potřeba směs pravidelně míchat a podlévat, aby se vám směs nepřichytila. Stejně jako u ostatních jídel, které neobsahují cibuli a maso, doporučuju pořádně okořenit. Já se tentokrát opravdu nebála (zvlášť co se týče gulášové papriky) a výsledná chuť byla skvělá.
Suroviny:
- 200 g vepřové krkovice
- 4 střední mrkve
- 6 brambor
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- gulášová paprika
- petržel
- oregano
- tymián
- 1 lžíce rostlinného oleje
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky.
- Brambory i mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Do hrnce nalijeme trochu rostlinného oleje a přidáme maso, mrkev i brambory.
- Pokud budeme směs připravovat v klasickém hrnci, přidáme asi sklenku vody. Přidáme rovnou i všechno koření, promícháme, přiklopíme a necháme dusit.
- Směs dusíme asi hodinu, nebo dokud maso není měkké.
- Před podáváním ještě posypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou.