Bábovka je ideální dobrota k čaji. Skvělé na této ořechové bábovce je to, že není sama o sobě příliš suchá, ale je naopak krásně vláčná.
Suroviny:
- 200 g rýžové mouky
- 150 g tapiokové mouky
- 100 ml bezlaktózového mléka
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky skořice
- 5 lžic mletých vlašských ořechů
Postup:
- Vejce vyšleháme společně s moučkovým a vanilkovým cukrem.
- Přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, mléko a promícháme.
- Nakonec přimícháme také vlašské ořechy a skořici.
- Těsto nalijeme do formy na bábovku a pečeme na 180 stupňů Celsia přibližně 60 minut.
Dobrý den, dala by se něčím nahradit tapioková mouka? Děkuji
Dobrý den, jelikož je tapioková mouka hodně škrobnatá, zkuste ji nahradit z větší části jinou bezlepkovou moukou a zbytek nahradit kukuřičným škrobem.