Pohanka je velmi zdravá potravina a skvělá volba nejen pro celiaky. Je plná prospěšných látek a dokáže také na dlouhou dobu zasytit. Na jaře, kdy chceme svůj jídelníček po zimě trochu odlehčit, můžeme zkusit třeba pohankový salát, který je plný křupavé zeleniny – samozřejmě Low-FODMAP. 🙂
Suroviny:
- 200 g pohanky lámanky
- polníček
- svazek ředkviček
- 3 lžíce sterilované kukuřice
- čerstvá petrželka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citrónová šťáva
Postup:
- Pohanku uvaříme podle návodu na obalu a necháme úplně vychladnout.
- Mezitím si připravíme zeleninu. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku nasekáme nadrobno.
- Dresing vytvoříme smícháním 2 lžic olivového oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce vody, soli a pepře.
- K pohance přidáme ředkvičky, petrželku, polníček a kukuřici a pořádně promícháme.
- Nakonec do salátu přimícháme dresing