Šťavnatý losos se šťouchanými brambory a lehkým salátkem je ideální volbou, pokud chcete lehké jídlo, které vás zbytečně nezatíží, ale zároveň vám dodá dostatek živin. Příprava lososa je velmi jednoduchá a rychlá. A pokud seženete kvalitní čerstvé maso, výsledek máte téměř zaručený.
Suroviny:
- steak z lososa s kůží
- olivový olej
- pepř
- sůl
- citrón
- 6 brambor
- 1 lžíce margarínu nebo másla bez laktózy
- jarní cibulka – pouze zelená část
- čerstvý listový špenát
- cherry rajčátka
Postup:
- Brambory oloupeme a dáme vařit přibližně na 15 minut.
- Jakmile jsou brambory uvařené, slijeme z nich vodu, přidáme margarín, sůl a rozšťoucháme je. Nakonec ještě přidáme trochu jarní cibulky
- Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje.
- Jakmile je olej horký, položíme na něj lososa kůží dolů. Takto lososa opékáme přibližně 7 minut. Poté jej obrátíme a necháme na pánvi další 3 minuty.
- Lososa nenechávejte na pánvi déle než 10 minut, aby se nevysušil.
- Mezitím připravíme jako přílohu lehký salátek z čerstvého špenátu, cherry rajčátek a mletého pepře.
- Lososa podávejte se šťouchanými brambory, citrónem a salátkem ze špenátu a cherry rajčátek.